Engadiner nusstorte (of Zwitserse walnotentaart)

Een heerlijk winters taartje en nog gemakkelijk te maken ook!

Aantal: 8 personen

Benodigdheden

Deeg

  • 65 gram suiker
  • 130 gram boter
  • 35 gram ei
  • 1 snufje zout
  • 195 gram bloem

Vulling

  • 115 gram suiker
  • 40 gram honing
  • 130 gram slagroom
  • 1 snufje zout
  • 26 gram boter
  • 160 gram walnoten

Afwerking

  • 1 ei, los geklopt

Extra

  • Springvorm 20 cm

Bereiding

Deeg

Mix de zachte boter, de suiker en het zout kort romig met de mixer. Voeg het ei toe en mix even tot alles goed gemengd is. 

Voeg de bloem in porties toe en blijf mixen tot alles samen een mooi deeg vormt. 

Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het minimaal 60 minuten afkoelen in de koelkast.

Neem 2/3 deel van het deeg en kneed op een met bloem bestoven werkblad het deeg nogmaals kort door. Rol het deeg uit, iets groter dan de springvorm. Bekleed dan de bodem en de rand van de springvorm met het deeg.

De rest van het deeg wordt uitgerold, net zo groot als de springvorm (dit wordt de deksel).

Verwarm de oven voor op 175 °C (hete lucht oven).

Vulling

Doe voor de vulling de suiker, de honing, de slagroom en het zout in een hoge pan en verwarm dit op matige warmte, totdat er een licht gouden karamel ontstaat. Voeg dan de boter toe. Voeg vervolgens de gehakte walnoten toe en haal het mengsel van het vuur. Zorg wel dat het mengsel nog lauwwarm is, als het op de bodem van het deeg wordt verdeeld. Door het toevoegen van de noten koelt het mengsel er snel af!

Leg het deksel op de vulling en druk de randen aan. Bestrijk de taart met een klein beetje los geklopt ei. 

Bak de taart 35 minuten op 175 °C (verlaag daarna de temperatuur naar 160 °C en bak nog ongeveer 10 minuten). 

Verwijder na het bakken de rand van de springvorm en laat de taart dan volledig afkoelen.

De taart blijft enige dagen goed en wordt alleen maar lekkerder. 


Bron:

Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Engadiner nusstorte (of Zwitserse walnotentaart)Voeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *