Budino betekent pudding in het Italiaans en riso betekent rijst. En een combinatie hiervan in een gebakje is hemels natuurlijk!
Aantal: 12 stuks
Benodigdheden
Vulling
- 150 gram risottorijst
- 100 ml water
- 600 ml melk
- 50 gram boter
- 20 gram suiker
- ½ vanillestokje (vanille zaadjes)
- 1 biologische citroen (citroenschil)
- 1-2 snufjes kaneel
- 1 snufje zout
- 3 eidooiers
- 40 gram suiker
Deeg
- 1 eidooier
- 300 gram bloem
- 100 gram suiker
- 150 gram boter
- 2 theelepels water
Extra
- 12 muffinvormpjes
- Poedersuiker om te bestrooien
Bereiding
Vulling
Doe de risottorijst met 100 ml water in een pan en kook tot het water is verdampt.
Voeg melk, boter, 20 gram suiker, vanillezaadjes, citroenschil, kaneel en zout toe en laat afgedekt 45 minuten op laag vuur sudderen.
Haal dan de pan van het vuur en zet hem opzij.
Meng de 3 eidooiers met de suiker in de keukenmachine tot het mengsel begint te glanzen.
Meng het eimengsel met de gekookte rijst en laat volledig afkoelen.
Deeg
Kneed alle ingrediënten tot een glad deeg, wikkel ze in folie en zet ze 1 uur in de koelkast.
Vet de vormpjes in, rol het deeg uit, steek er ronde deegstukken uit, doe ze in de vormpjes en zet ze 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160 °C (boven- en onderwarmte).
Verdeel de risottorijst over de vormpjes en bak in de oven op het middelste rooster op 160 °C in 30-40 minuten goudbruin.
Laat de Budino di Riso wat afkoelen, haal ze uit de vormpjes en bestrooi ze met poedersuiker voor het serveren.
0 reacties op “Budino di Riso”Voeg die van jou toe →