Limoncello cheesecake

Een heerlijk taartje voor zomerse dagen, maar vervang de Limoncello door Baileys en dan smaakt dit taartje in de winter ook perfect!

Aantal: 1 taartje

Benodigdheden

Bodem

  • 150 gram droge koekjes (Bastogne)
  • 100 gram boter

Vulling

  • 250 gram mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 50 ml Limoncello (of 50 ml Baileys)
  • 6 gram gelatine in vellen
  • 60 gram kristalsuiker
  • 2 eetlepels melk

Extra

  • Taartvorm 20 cm

Bereiding

Week de gelatine in koud water.

Bodem

Hak de koekjes fijn en meng ze met de gesmolten boter.

Bekleed een taartvorm met bakpapier en doe de koekjes hierin. Druk goed aan zodat ze goed aan de bodem hechten. Laat de biscuitbodem ongeveer 20 minuten in de koelkast staan.

Vulling

Klop in een kom de mascarpone, suiker, Limoncello (of Baileys) en slagroom lobbig. Vouw van onder naar boven met een spatel.

Verwarm de melk en los hierin de uitgeknepen gelatine op. 

Voeg het toe aan de rest van de ingrediënten en meng. 

Neem de biscuitbodem uit de koelkast en giet de roomvulling erover, egaliseer het goed.

Laat de cheesecake minstens 3 uur in de koelkast staan. 

Decoreer eventueel met wat slagroom.


Bron: https://cibochepassioneblog.it/cheesecake-al-baileys-dolce-cremoso-e-fresco/ 

Print Friendly, PDF & Email

2 reacties op “Limoncello cheesecakeVoeg die van jou toe →

Reacties zijn gesloten. Je kunt geen nieuwe reacties toevoegen.